Tanda Lemah Tenaga Batin atau Mati Pucuk

Untuk mengetahui tanda-tanda lemah tenaga batin seseorang lelaki itu, seelok-elaoknya marilah kita perhatikan apakah yang berlaku semasa peroses erektil. Proses ereksi adalah proses dimana apabila zakar seseorang lelaki terangsang akan bertukar dari keadaan lembik kepada keadaan tegang dan tersedia untuk melakukan hubungan jenis dengan pasangannya.
Untuk memahami apa yang menyebabkan berlakunya lemah tenaga batin atau mati pucuk, penting untuk kajian pertama dilakukan untuk mengetahui bagaimana proses ereksi berlaku. Bagi seorang lelaki proses ereksi merupakan satu proses yang kompleks berlaku di dalam badan.
Ereksi melibatkan sistem saraf pusat, sistem saraf periferal, faktor-faktor psikologi dan yang berkaitan dengan tekanan, faktor-faktor tempatan dengan badan-badan atau ereksi zakar itu sendiri, dan juga hormon dan komponen vaskular (aliran darah atau edaran). Bahagian zakar dimana proses yang membawa kepada ereksi mewakili hanya satu komponen tunggal.
Ereksi berlaku sebagai tindak balas terhadap sentuhan, bau, pendengaran dan rangsangan visual yang mencetuskan impulse elektrik di dalam otak. Maklumat bergerak dari otak ke pusat-pusat saraf di pangkal tulang belakang, di mana gentian saraf utama menyambung ke zakar dan mengawal aliran darah semasa ereksi dan selepas itu.
Rangsangan seksual menyebabkan pelepasan bahan kimia daripada saraf pada zakar yang mencetuskan satu siri peristiwa yang akhirnya menyebabkan kelonggaran otot semasa ereksi zakar. Kelancaran otot-otot dalam badan-badan semasa ereksi mengawal aliran darah ke dalam zakar. Apabila otot relaks, aliran darah secara mendadak meningkatkan, dan ereksi menjadi penuh dan tegar, itulah yang menyebabkan ereksi.
Jika satu atau lebih daripada proses fizikal dan / atau psikologi di atas terganggu, lemah tenaga batin boleh berlaku. Disfungsi erektil menggambarkan ketidakupayaan untuk mencapai dan mengekalkan ketegangan zakar lelaki yang mencukupi untuk melakukan hubungan.
Secara umumnya, punca lemah tenaga batin dibahagikan kepada 2 jenis. Ramai lelaki akan mempunyai kedua-dua sebab ini iaitu psikologi (mental) dan fizikal atau organik (yang mempunyai kaitan dengan organ tubuh badan atau sistem organ).

Tanda-tanda merujuk kepada lemah tenaga batin.

1. Suatu ketika dulu sebelum aku disahkan mengidap penyakit leukemia CML, pada suatu hari tetiba saja zakar aku terus lembik tak sampai satu minit bersama isteri aku. Puas aku cuba pelbagai cara untuk kembalikan keteganganya namun ia tetap gagal. Selepas seminggu rawatan di hospital, zakar aku sudah menunjukkan peningkatan keaktifan yang cukup ketara. Kualiti dan komposisi darah yang betul dan stabil adalah penting dalam memastikan kesihatan tenaga batin lelaki.

2. Ada juga sesetengah lelaki yang mengalami masalah cepat pancut. belum pun ape-ape dengan isterinya ia sudah pancut. Kemudian zakarnya lembik dan tak nak keras lagi dah. Situasi ini mungkin ada kaitan dengan aktiviti onani yang dilakukan olehnya diwaktu zaman remajanya menyebabkan saraf dan otot-otot zakarnya gagal untuk kekalkan keteganan sepatutnya.

3. Zakar menjadi lembik dan tak mampu melakukan senggama.

Sebab-sebab fizikal lemah tenaga batin.

Dalam kebanyakan kes, mati pucuk adalah disebabkan oleh sesuatu berbentuk fizikal. Sebab-sebab biasa lain termasuk:
1. Penyakit jantung
2. Saluran darah tersumbat (aterosklerosis)
3. Kolesterol tinggi
4. Tekanan darah tinggi
5. Diabetes
6. Obesiti
7. Sindrom metabolik – keadaan yang melibatkan tekanan darah, tahap insulin yang tinggi, lemak badan di sekitar pinggang dan kolesterol tinggi
8. Penyakit Parkinson
9. Multiple sclerosis
10. Testosteron yang rendah
11. Penyakit Peyronie – pembangunan tisu parut di dalam zakar
12. Pengambilan Ubat-ubatan tertentu
13. Penggunaan tembakau
14. Penagih arak dan lain-lain bentuk penyalahgunaan dadah
15. Rawatan untuk kanser prostat atau prostat membesar
16. Pembedahan atau kecederaan yang menjejaskan kawasan pelvis atau saraf tunjang

Sebab-sebab psikologi lemah tenaga batin.

Otak memainkan peranan penting dalam mencetuskan siri peristiwa fizikal yang menyebabkan ereksi, bermula dengan perasaan keseronokan seksual. Beberapa perkara yang boleh mengganggu perasaan seksual dan menyebabkan atau memburukkan lagi mati pucuk. Ini termasuk kemurungan, kebimbangan atau lain-lain keadaan kesihatan mental, masalah hubungan disebabkan oleh tekanan, komunikasi yang lemah atau kebimbangan lain.

Ramai yang cari iklan nie :

  • urut batin berunei
  • urut batin brunei
  • urutan tenaga batin brunei

Sumber Income Terkini...

💥💥💥

iklan-kerja-kosong

👆👆👆


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *